top of page

Festa e 7-8 Marsit

Me rastin e festave të 7-8 Marsit,në ambientet e Bashkisë Maliq,u organizua nga Drejtoria e Trashëgimise  Kulturore dhe Arteve dhe një aktivitet artistik.Ku na nderuan  me pjesmarrjen e tyre Kryetari i Bashkisë ,mësues ,nxënës ,prindër .Koncerti u realizua dhe me ndihmën e shkollave të mesme : Maliq ,Pojan ,9-vjeçares Maliq.Gëzuar festat : mësues ,nëna, dhe motra kudo që jeni !

332648265_236087492174314_2325905547180196934_n
332648265_236087492174314_2325905547180196934_n (1)
334905578_155859103997476_4150779300217298693_n
334905578_155859103997476_4150779300217298693_n
334983421_2174469746274833_3140040688916108560_n
334988992_1242899862987252_1535983109842271343_n
335069329_148640544774651_184957470091617172_n
334905578_155859103997476_4150779300217298693_n

Viti 2022

Gjatë punimeve për aredimin    artistik,me piktura murale  të shkollës së mesme të përgjithshme në Pirg.

"Festa e ëmbëlsirave "

Në  kuadër të 15 vjetorit të binjakëzimit të institucioneve kulturore dhe artistike : të Bashkisë Maliq dhe të atij të Korinthit në Greqi .Si dhe festës të përvitëshme "Festa e ëmbëlsirave ".U zhvillua një koncert i përbashkët artistik,me këngë valle.Me këtë rast u shpërndanë çertefikata mirënjohje dhe inkurajuese  për :fermerët ,bizneset  vëndase dhe miqtë nga Greqia .Në këtë event na nderuan me pjesmarrjen e tyre të dy kryetarët e bashkive përkatëse si dhe drejtuesit e pjestarë të shoqatave  të ndryshme nga të dy vendet fqinje.

Festa e "Bukës së re"
Me rastin e festës së përvitëshme "Buka e re",në sheshin e pallateve të Drithasit të Ri u organizua një koncert festivo -argëtues me mbështetjen e Bashkisë Mlaiq, Njësisë Administrative Libonik,bizneseve qe kooperojnë në këtë njësi.Larmishmëria në këtë koncert ishte gjithëpërfshirëse me këngëtarë e valltarë të Drejtorisë së Trashëgimisë Kulturore Artistike dhe Arteve të bashkisë si dhe këngëtarë të ftuar si : Dule Malindi dhe Luiza Mara.
6

Festivali Ndërkombëtar  i Monodramës "ALBAMONO" Edicioni i 18-të.

Mbas 6 netësh shfaqje  monodrame nga 18 deri 23 Qershor,me monologe plot emocion dhe interrpretime me nivel të lartë artistik.Mbas 6 ditësh dhe mbrëmjesh ,të mbushura me diskutime të lira dhe të organizuara për nivelin artistik,cilësinë e interpretimit  dhe me dilemat e fitores ,u zhvillua  Festivali Ndërkombëtar i Monodramës  "ALBAMONO" Edicioni i 18-të.Me pjesëmarrjen e :
- Maryna Ivanshchenko,Khrakiv Ukrainë,Ballkan Theatër,në interpretimin e monodramës "Zërat e Anës",me regji të shqiptares Valbona Xibri.
- Denise Ababei ,Godot Teatre Bucharest,në interpretimin e monodramës "Edith Piaf" me regji të vetë aktores.
- Miola Sitaj ,Bylis Theater,Fier ,në interpretimin e monodramës "Infermiere Eva",me regji të Klajdi Marku.
-Anatol Guzic,Chisinau Moldavi,The Nacional Theater Eugene Ionesco,në interprwetimin e monodramës,"Adi" me regji të Diandra Gherghel.
- Karolina Milkowska-Prorok,Gorzow Poloni,Juliuzc Osterwa Theatre,në interpretimin e monodramës "Bagazhet " me regji të Rafal Matizc.
- Julia Filippo,Itali,Itinera Mexico Nordik Theater Laboratorium ,Denmark,në Interpretimin e monodramës "Knots",me regji të Else Marie Laukvik.
Juria ndërkombëtare e festivalit e përbërë nga: 
- Elmaze Nura ,Kryetare ,Prishtinë ,Kosovë.
- Emre Erdem ,Anëtar ,Stamboll,Turqi.
- Wim de Vries ,Anëtar,Groningen,Hollandë.
Mbas 6 netëve të Festivalit Ndërkombëtar të Monodramës "ALBAMONO" Edicioni i 18-të,Juria e Festivalit vendosi të japë këtom çmime:
- Çmimi Grand Prix "Dhimitër Orgocka" për Anatol Guzic nga Moldavia
- Çmimin Special të Festivalit për Maryna Ivashchenko nga Khrakiw Ukrainë.
- Çmimin "Aktoria më e mirë"për Julia Filippo nga Italia.
- Çmimin "Aktori më i mirë" për Anatol Guzic nga Moldavia.
Falenderojmë bashkëpunëtorët që ndihmuan në realizimin me sukses të festivalit,dhe në veçanti ,Kryetarin e Bashkisë Maliq,njëkohesisht  dhe President i Festivalit "ALBAMONO",Gëzim Topçiu,Bashkinë Maliq,Ministrinë e Kulturës ,Qëndra Multifunksionale Pogradec,Bashkia Pogradec,Qëndrën e Artit Korçë,Grand Hotel Palas Korçë ,Bar Restorant  "Shën Gjergji" Mitropolia Korçë.

 

291420527_354712133474201_5017889416472310320_n
291477619_3269612956651626_6970003330653727115_n
291065614_704704513921916_5642459201225231739_n
291127841_1096146701258101_5954470412786606311_n
291317103_407523478068093_3165829341906056026_n
291346860_2093980124115233_5576487211061934425_n
291382259_1097730190824986_4512371327076137768_n
291514055_746118750169115_139551299843495279_n

Eventi përkujtimor i 79-vjetorit të krijimit të çetës partizane të "Malit të Thatë" Podgorie.Lavdi Dëshmorëve të Atdheut!

Me rastin e 79-vjetorit të formimit të çetës së fshatit Podgorie bashkia Maliq organizoi nje event përkujtimor .Morën pjesë nënkryetari i bashkisë Maliq z.Eridjon Rustemi ,veteranë dhe administratorë të njësive të ndryshme të kësaj bashkie .Eventi përmbante :këngë,fjalime përshëndetëse,kaba dhe recitime.

pot 6
pot 9
pot 10
pot 11
pot 11
pot 13
pot 15
pot 16
pot 17
pot 19

Aktivitet me rastin e ditës së 1 qershorit dhe hapjes së sezonit turistik.

Me rastin e hapjes së sezonit turistik dhe ditës së 1 qershorit,Drejtoria e Trashëgimisë Kulturore Turizmit dhe Arte,me mbështetjen e Bashkisë Maliq organizoi një aktivitet artistiko- kulturor dhe argëtues ,para pallatit të kulturës Maliq.Pjesëmarrja ishte e lirë.Ky aktivitet ishte i pasuruar me këngë interpretuar nga këngëtarë (nxënës shkollash) dhe profesionistë.Valle nga grupe të ndryshme të shkollave të mesme dhe 9-vjeçare Maliq e Libonik ,nën përkujdesjen e koreografit Maksim Sinollari.Ngjyrime të veçanta i dha këtij eventi orkestra,stafi dhe i gjithë grupi mbështetës i kësaj drejtorie.Në veçanti ishte dhe një grup piktorësh të vegjël të talentuar në përkujdesjen e piktorit Besnik Iliri.Gjithashtu pati lojra dhe argëtime të ndryshme në funksion të qëllimit të këtij aktiviteti.

qer2 (1)
qer2 (1)
qer3
qer5 (1)
qer7 (2)
qer7 (1)
qer8
Punime murale në bashkëpunim me stafin e landfillit të Maliqit.Me rastin e ''Ditës së Tokës dhe ''Mbrojtjes së mjedisit''.
278697192_2168099026699958_4198236271582565438_n
278546501_359473216148959_338494534493172243_n
278491147_723487552012594_4002694253039087160_n
278586755_719679305883021_6200069798390927018_n
278478613_370892081604879_8223158257423029066_n
278545307_302390552039565_8072391101057581226_n

 Viti 2021

HISTORIKU MBI ARTIN DHE KULTURËN

NË QYTETI E MALIQIT

NGA VITI 1950 DERI NE VITIN 1992

 

 

     

 

Qyteti I Maliqi është nga qytetet e rinj të krijuar mbas luftës Nacional Çlirimtare, si rezultat i ndërtimit të Kombinatit të Sheqerit dhe tharjers së kënetës së Maliqit.

      Bashkë me ardhjen e vullnetarëve, lindën dhe aktivitetet e para artistike, në fillim spontane dhe me vonë të  organizuara. Shfaqja e parë artistike, në Qershor të vitit 1951, është luajtur në banesat e punëtorëve (barrakat), ishte nje dramë ruse me një akt e quajtur “LIPOÇKA”, nga vullnetarë të tharjes së kënetës, të cilët me forcat e tyre, pa drejtues dhe regjisor por me iniciativen dhe dëshirën për të bërë art e arritën qëllimin. Në këtë shfaqe u aktivizuan Dhimitër Pema,Niko Dhimitri, Miçe Katundi, Llazi Çallaku, Marjanthi Papajani. Ky aktivitet në të ardhmen do të bëhej baza e aktiviteteve te medha artistike që do të luheshin në Pallatin e Kulturës (I quatur Kinoklub në atë kohë), i cili ishte në ndërtim.

      Në 31 Gusht 1952 u inagurua  Kinoklubi me emrin  “16 Tetori”, kohë kur fillon dhe organizimi institucional i aktiviteteve kulturore dhe artistike. Inagurimi u shoqërua me një  shfaqe të plotë artistike estrade, të titulluar, “E Kemi Fjalën Ne”. Ishte shfaqja e parë e realizuar me regji, rekuizitë dhe orkestër të plotë. Regjia nga Vani Trako, me pjesmarjen e aktorëvë Niko Dhimitri, Dhimitër Pema, Vilermini Ravoniku, Luiza Menka, Mihallaq Sheqerxhi Pandora Pema, Lazi Çallaku, Athina Kakajoti,me orkestrën e përbërë nga Jovan Menka, Ilo Duro, Nesti Petro, Niko Niço. Kjo shfaqe  hodhi bazën për vazhdimësinë e aktivitetetve të tjera  të larmishme atistike.

      Që nga viti 1952 deri në vitin 1992 në skenën e Kinoklubit  janë luajtur mbi 70 shfaqe te plota artistike të teatri dhe estradës.

       Disa nga shfaqet artistike në vite:

1953- “Vajza Bukuroshe” Teatër

1954- “Burokrati” Teatër

1955- “Pas Dy Vjetësh” Teatër

1956- Olimpiada e Estradave ( Çmim Kombëtar )

1959- “Në Burg” Teatër

1960- “Shenomëni dhe Mua” Teatër

1964- “ Shtepia Në Bulevard”(Çmimi I parë në takimin kombëtar në Shkodër) Teatër Regjisor Dh. Orgocka

1966- “Dy me Zero” Komedi Regjisor Dh. Orgocka

1968- Festivali I Estradave (Çmim kombëtar festivali Tiranë)

1969- “Rrugë të Pa Shkelura”(Çmimi I parë në takimin kombëtar në Durrës) Regjisor Dh. Orgocka

1970- “Fytyra e Dytë” Teatër Regjisor Dh. Orgocka

1971- “Këneta” (Kinoklubi laurohet me Urdhërin “Naim Frashëri” të Klasit të Dytë në takimin Kombëtar të Teatrove Durrës) Regjisor Dh. Orgocka

1972-“Përsëri në Këmbë” Dramë  Regjisor Dh. Orgocka

1973- “ Familja e Peshkatarit” Dramë Regjisor Dh. Orgocka

1974- “Fishku në Pajë” Dramë Regjisor Dh. Orgocka

1975- “Djemtë e Bato Gorës” Dramë Regjisor Dh.Orgocka

1976- “Zeko Shkoza” Dramë Regjisor Dh.Orgocka

1977- “Përmbytja ë Madhe” Dramë Regjisor Dh. Orgocka

1978- “Sinjali I Kuq” Dramë Regjisor Dh. Orgocka

1981- “Furrnalta” (Çmimi I dytë në takimin Kombëtar të tetrove Pogradec).

1989- “Maliqi 2020” Estradë Regjisor Dh. Orgocka (Çmimi I Dytë në Festivalin e Estradave të Klasës punëtore, Memaliaj)

1989- “Recitali I Këngëtarit Mihallaq Andrea” Regjisor Aleko Prodani

1990- “Recitali I Aktorit Pandi Raidhi” Regjisor Dhimitër Orgocka

      Aktivitete të tjera të teatrit, janë ato në bashkëpunim me Shtëpinë e Kulturës së Oficerave, ndër të cilat:

1965- “Vdes dhe Nuk Tregoj” Regjisor Dh. Orgocka

1966- “Qielli I Kuq”                Regjisor Dh. Orgocka

1967- “I Pesti u Zu Rrob”        Regjisor Dh. Orgocka

1968- “Nata e Fundi e Shërbimit” Regjisor Dh. Orgocka

1969- “Shokët”                               Regjisor Dh. Orgocka

1970- “Sinjalet e Natës”                 Regjisor Dh. Orgocka

1971- “Fisheku në Pajë”                 Regjisor Dh. Orgocka

1972- “Njerëz nga Deti I Luftës”   Regjisor Dh. Orgocka (Çmim I Parë në takimin e teatrove të Ushtrisë Fier)

1973- “Mulliri I Kostë Bardhit”       Regjisor Dh. Orgocka

1981- “Gjurmët e Helmit” Regjisor dhe Autor Koço Qëndro

Starton ne Maliq - Festivali Nderkombetar i Monodrames ''Albamono'', me pjesmerrjen e aktoreve nga Lituania, Sllovakia, Gjermania, Greqia, Shqiperia etj ! Urime !

bottom of page